Another Templates

Teknologi

Pengenalan

Blog BahangBelake ini dibina untuk semua lapisan umur, merangkumi semua aspek. Penulis dari seluruh pelusuk dunia.

Thursday, 31 May 2012

Lelaki baru kahwin diburu ratah adik angkat


SUBANG JAYA: Seorang lelaki tergamak meratah tubuh adik angkatnya yang masih di bawah umur sehingga gadis terbabit yang masih bersekolah hamil lapan bulan menyebabkan keluarga mangsa membuat laporan polis, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli berkata, gadis berusia 14 tahun itu dirogol suspek berusia 25 tahun pada Ogos tahun lalu di rumahnya di Kampung Tengah, Batu 14, Puchong, dekat sini.

Menurutnya, siasatan mendapati walaupun kejadian berlaku sekali, tetapi gadis terbabit hamil. Mangsa tidak memberitahu perkara itu kepada sesiapa termasuk keluarganya kerana bimbang dimarahi.

“Suspek yang tinggal di Batu 13, Puchong, anak angkat kepada keluarga mangsa dan dia sering datang ke rumah mangsa termasuk bermalam di situ.

“Ini menyebabkan keluarga mangsa tidak mengesyaki perbuatan terkutuk dilakukan lelaki terbabit dan suspek merogol mangsa pada waktu malam ketika tiada sesiapa di rumah,” katanya.

Katanya, kejadian disedari keluarga mangsa selepas melihat perut gadis itu yang semakin membesar di samping perubahan sikapnya.

“Mangsa menceritakan kejadian rogol itu selepas dia tidak dapat berselindung dan keluarganya membuat laporan polis.

“Suspek terbabit yang baru melangsungkan perkahwinan dua bulan lalu kini diburu polis dan kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan,” katanya.






Sumber:MyMetro

Dendam terbalas



PEMAIN hoki negara mencatat keputusan membanggakan apabila menumpaskan naib juara tahun lalu, Pakistan 3-2 malam tadi untuk mencerahkan peluang menamatkan cabaran di kedudukan lebih baik pada Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah 2012.

Kemenangan itu diperoleh pada hujung babak kedua menerusi Muhammad Razie Abd Rahim, seminit sebelum tamat perlawanan.

Begitupun sebelum itu, 10,000 penonton termasuk Sultan Azlan Shah resah apabila anak buah Tai Beng Hai ketinggalan 0-2 selepas hanya 12 minit saingan berlangsung apabila Muhammad Umar Bhutta membuka jaringan pada minit keempat diikuti gol Shafqat Rasool, lapan minit kemudian.

Begitupun Malaysia bangkit memadam kelebihan lawan melalui Amir Farid Ahmad Fuzi sejurus sebelum rehat diikuti gol penyamaan penjaring terbanyak negara, Faisal Shaari pada m-48 untuk menamatkan kemarau lima tahun gagal menumpaskan juara Asia itu.

Kali terakhir Malaysia menumpaskan Pakistan di kejohanan sama pada 2007 apabila menang 3-2.

“Mereka bermain dengan baik untuk menghasilkan kemenangan ini. Bagaimanapun sekali lagi kita tertekan apabila membenarkan lawan menjaringkan gol mudah.

“Gejala ini perlu dihentikan jika mahu mencapai kejayaan pada baki dua perlawanan,” kata Beng Hai selepas kemenangan itu.

Sementara itu, kapten Malaysia, Mohamad Shukri Mutalib menghadiahkan kemenangan itu kepada penonton di Ipoh yang dianggapnya begitu istimewa kerana tidak berhenti-henti memberikan sokongan padu.

“Penonton di Ipoh begitu luar biasa. Kami menghadiahkan kemenangan ini buat mereka. Selepas ini, kami perlu kembali tumpukan perhatian kepada perlawanan menentang New Zealand, esok ( hari ini),” katanya.

Sementara itu, rekod tanpa kalah New Zealand lebur apabila tumpas 1-2 kepada Britain. Begitupun kekalahan itu tidak menjejaskan kedudukan pasukan Kiwi itu selaku pendahulu kerana masih berada di takhta carta berdasarkan kelebihan jaringan.

Jaringan Ashley Jackson pada m-18 dan Matt Daly (27) mencukupi buat pasukan ranking keempat dunia itu merakam kemenangan keduanya. Gol New Zealand dijaringkan Andy Haward (62).

Argentina turut merakam kemenangan ketiga apabila mengatasi India 3-2 bagi melonjak ke tangga kedua. Enrique Matias Paredes, M Santiago Montelli dan Gonzalo Pelliat menyumbang buat Argentina manakala Sardar Singh dan Ragunath Vokkaliga, menjaringkan gol India.


Sumber: MyMetro

Guru Terlampau



KUALA LUMPUR: Seorang guru wanita kini trauma dan mengalami tekanan perasaan serius sehingga mahu membunuh diri selepas mendakwa mengalami gangguan seksual serta dicabul guru lelaki di sekolahnya di sekitar Bangsar, di sini.

Gangguan seksual itu didakwa berlarutan sejak lebih tiga tahun lalu dan guru lelaki berusia 50-an yang bercucu itu pernah meluahkan perasaan cinta kepada mangsa.

Guru berkenaan yang mahu dikenali sebagai Ayu, 32, berkata, kemuncak gangguan itu ialah pada 30 April lalu apabila guru lelaki terbabit memegang kemaluannya selepas sering menghantar SMS lucah kepadanya.

“Saya mengalami tekanan seperti mahu membunuh diri. Tiada siapa yang menghulurkan tangan membantu menyelesaikan masalah, sebaliknya menuding jari kepada saya seperti saya pula yang bersalah.


“Sedangkan lelaki yang melakukan pencabulan ke atas saya tidak dikenakan sebarang tindakan. Setiap hari di sekolah saya perlu berdepan dengan lelaki miang itu menyebabkan saya mengalami tekanan perasaan teruk,” katanya ketika ditemui Harian Metro.



Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.


Monday, 21 May 2012

Bapa tikam anak sendiri

JOHOR BAHRU – Hanya berselisih faham dengan anak yang meminta bapanya mengalihkan kereta di tempat meletak kereta milik jiran, seorang bapa tergamak menikam anak sendiri.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.30 malam semalam, di kawasan perumahan Taman Dahlia Tampoi di sini, mangsa, Muhammad Afiq, 22, cedera di bahagian belakang atas pinggang.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Ruslan Hassan berkata, suspek Zainuddin Hassan, 48, telah menikam anak sendiri dengan menggunakan sebilah pisau.

Menurutnya, mangsa yang mengalami kecederaan telah dikejarkan ke unit kecemasan Hospital Sultanah Aminah (HSA) dan dilaporkan berada dalam keadaan stabil.

“Siasatan awal mendapati suspek yang bekerja sebagai pengawal keselamatan mempunyai empat rekod jenayah lampau membabitkan kes dadah.

“Suspek telah ditahan reman di bawah Seksyen 117 Kanun Prosedur Jenayah dan disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan menggunakan senjata merbahaya,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.


SUMBER: Sinar Harian

Sunday, 18 March 2012

Pelumba Le Tua maut dilanggar

Kemalangan
SHAH ALAM - Pelumba pelapis basikal negara, Rafizi Hamdan terbunuh dalam satu kemalangan langgar lari  di KM 20.3 Jalan Lingkaran Tengah 2, Taman Melawati, Ampang, pagi tadi.

Dalam kejadian pukul 7.30 pagi itu, Rafizi yang mewakili pasukan Le Tua dan baru menimang cahaya mata kedua dipercayai dilanggar sebuah kereta ketika dalam perjalanan ke Hospital Orang Asli Batu 12, Gombak.

Sumber: Sinar Harian

Sunday, 26 February 2012

Dibunuh lepas diperkosa

TERKEJUT... Saedah dengan anaknya Mohd Azrul menceritakan kejadian yang menimpa Nurul Aien.
TERKEJUT... Saedah dengan anaknya Mohd Azrul menceritakan kejadian yang menimpa Nurul Aien.
TAIPING: Seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun ditemui maut, dipercayai dirogol sebelum kepalanya dibenam di dalam kolah di bilik air rumahnya di sini, petang kelmarin.

Mayat pelajar tingkatan empat Sekolah Menengah Kebangsan (SMK) Dato’ Wan Ahmad Rasdi (SMKDWAR) itu ditemui adik lelakinya dalam keadaan kepala dan seluruh badan dalam kolah selain cedera parah di kepala akibat dipukul benda keras.

Difahamkan, ketika kejadian, mangsa seorang diri di rumah sebelum kediamannya dimasuki individu tidak dikenali yang kemudian cuba merogol dan mencabul mangsa sebelum dia dibunuh.

Dalam kejadian jam 4.30 petang di Batu 9, Jalan Trong, Changkat Jering, mangsa dikenali sebagai Nurul Aien Mohd Saimon ditemui maut oleh adik lelakinya yang baru pulang dari rumah neneknya, 300 meter dari tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Yusuf Mohd Diah berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan daripada penduduk kampung jam 4.30 petang.

Sumber: MyMetro

Orang Asli menang kereta Mercedes-Benz E200


SEREMBAN - Rezeki terpijak. Itu ungkapan yang sesuai diberikan kepada Sapiah Aping, 45, Orang Asli suku kaum Semaling dari Bera, Pahang, apabila memenangi sebuah keretaMercedes-Benz E200 CGI.
Sapiah yang bekerja sebagai penoreh getah, memenangi hadiah kereta mewah itu, hasil menyimpan sejumlah wang dalam Sijil Simpanan Premium (SSP) yang dikendalikan oleh Bank Simpanan Nasional (BSN).

Menurutnya, dia tidak menyangka menjadi individu bertuah memenangi hadiah pertama bagi bulan Januari iaitu sebuah kereta mewah yang menjadi idaman ramai.

“Buat masa ini saya tidak mempunyai lesen memandu tapi saya akan cuba mendapatkannya dalam masa terdekat kerana sudah mempunyai kereta sendiri.

“Saya tidak bercadang menjualnya. Buat sementara waktu, saya akan minta adik lelaki menjadi pemandu,” katanya ketika ditemui di Terminal 2 di sini, semalam.

Sapiah berkata, dia dimaklumkan oleh kakitangan bank berkenaan melalui panggilan telefon mengatakan memenangi hadiah sebuah kereta. 

“Namun saya tidak percaya memenangi kereta mewah ini sehinggalah saya dapat melihat sendiri kereta yang berharga RM375,000, yang kini menjadi milik saya,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

Wednesday, 22 February 2012

Ibu 60 tahun maut ditetak anak lelaki

SUNGAI PETANI - Seorang warga emas maut dipercayai akibat ditetak anak lelakinya dengan sebilah parang dalam kejadian di rumahnya di Kampung Padang Buluh, Sidam Kiri dekat sini tengah hari ini.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah ACP Mohd Zakaria Ahmad berkata dalam kejadian kira-kira pukul 1 tengah hari itu, mangsa A'inshon Abdul Rahman ,60, dipercayai ditetak suspek berumur 26 tahun pada bahagian belakang kepala dan meninggal dunia di tempat kejadian.
Beliau berkata, ketika kejadian, tiada orang lain di rumah berkenaan melainkan mangsa dan suspek sahaja.
Katanya, pihaknya berjaya menahan suspek kira-kira dua kilometer dari rumah berkenaan.
"Polis telah menemui senjata tajam yang dipercayai digunakan iaitu golok (parang) perak di rumah berkenaan," katanya kepada pemberita di tempat kejadian.
Mohd Zakaria berkata siasatan awal polis mendapati suspek merupakan penagih dadah dan turut mengalami sedikit masalah mental yang memerlukannya mengambil ubat-ubatan termasuk ubat penenang secara berkala.
Punca kejadian masih dalam siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh, katanya.
"Setakat ini kami belum masih menemu bual suspek sebab apa tetak mak dia, sama ada berlaku pertengkaran nak duit atau sebaliknya kita tidak tahu, semuanya masih dalam proses siasatan," katanya.
Mayat mangsa dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim di sini untuk bedah siasat.
Sementara itu, jiran mangsa Maznan Omar, 48, berkata dia pergi ke tempat kejadian setelah dimaklumkan adik lelakinya yang kebetulan melalui rumah mangsa bahawa dia melihat mangsa berada dalam keadaan terlentang dan berlumuran darah di bahagian dapur.
"Semasa saya sampai di rumah mangsa, saya tengok mangsa telah meninggal dunia dan anak lelaki dia pun tak ada. Saya lihat ada ikan dan sayur-sayuran, mungkin mangsa pada waktu itu nak masak makan tengah hari. Selepas itu, saya
pergi ke balai polis berhampiran untuk buat laporan polis," katanya.
Seorang lagi jiran, Fazilah Hussein, 27, berkata dia tidak mendengar sebarang bunyi bising yang menunjukkan berlaku pertengkaran dari rumah mangsa.
Katanya, mangsa merupakan nenek saudaranya dan sebelum kejadian itu, mangsa telah pergi menoreh getah.
"Hanya tinggal mereka berdua sahaja di rumah memandangkan adik-beradik lain tinggal berasingan dan anak lelakinya ini merupakan anak bongsu daripada enam adik-beradik. Kami susah nak nampak anak dia ini sebab suka duduk dalam bilik sahaja," katanya

Sumber: Sinar Harian

Saturday, 21 January 2012

Ciptaan Mengarut


Wednesday, 18 January 2012

Siapa Sebenarnya Abu Aqif

Salam
Ni lah orang yang melaga2kan alim ulama kita


mcm pondan





right click open image in new tab


terbaru


Friday, 13 January 2012

Kehebatan 3D images

Apa yang perlu anda lakukan :

1. Lihat salah satu foto di bawah ,

2. Kemudian, julingkan sedikit mata anda sehingga foto/objek kelihatan ada 3 keping gambar yg sama... (kalau terlebih juling, foto tersebut akan kelihatan spt ada 4 keping.. So, pelan2 lepaskan juling tu skit2, sehingga foto yg ke 2 dan ke 3 tu bertindih)

3. Kekalkan kejulingan itik anda tu. Dan fokuskan pada foto yg ditengah2.

4. Hadang di tepi kiri dan kanan mata anda menggunakan tangan, sehingga 2 foto lagi tu hilang dari pandangan anda. Dan kekalkan fokus anda di foto yang tengah2...mata kembali asal

Lihatlah kehebatan 3D yg asli.....













Wednesday, 11 January 2012

Mudahalih.my


Satu lagi produk bumiputera
Jom support

Sunday, 8 January 2012

DC Avaiti 1st India Supercar





harga 3 juta INR = RM 178k before tax




Saturday, 7 January 2012

Sila share! Istilah-istilah penting yang mengandungi bahan dari khinzir yang perlu kita tau


Istilah-istilah yang perlu kita ambil tahu Pentingg!!!

Dalam Bahasa Melayu, perkataan Babi atau Khinzir jelas menggambarkan haiwan berkaki empat ini sama ada daging babi, bulu babi ataupun kulit babi. Tetapi di dalam bahasa Inggeris, kita mungkin terkeliru dengan pelbagai istilah yang digunakan untuk menggambarkan haiwan ini. Contohnya:

1. Pork : Istilah yang digunakan untuk daging babi di dalam masakan.

2. Swine : Istilah yang digunakan untuk keseluruhan kumpulan spesis babi.

3. Pig : Istilah umum untuk seekor babi atau sebenarnya bermaksud babi muda, berat kurang 50kg.

4. Hog : Istilah untuk babi dewasa, berat melebihi 50kg.

5. Porcine : Istilah yang digunakan untuk sesuatu yang berkaitan atau berasal dari babi. Porcine sering digunakan di dalam bidang perubatan untuk menyatakan penggunaan sumber yang berasal dari babi.

6. Boar : Babi liar

7. Sow : Istilah untuk babi betina dewasa yang jarang digunakan.

8. Sow Milk : Susu Babi

dan ada pelbagai istilah lagi…

Daripada pelbagai istilah Bahasa Inggeris yang menggambarkan haiwan babi, istilah Porcine sering digunakan dalam bidang perubatan atau label ubat.

Mungkin ramai orang Islam yang tidak mengetahui bahawa label yang bertulis “This product contain substance from porcine” bermaksud “Produk ini mengandungi bahan dari babi”, atau label yang menyatakan “The source of gelatin capsule is porcine” bermaksud “Kapsul dari gelatin babi”.



Review: P3-21A First Impressions



Selepas pulang dari 'Proton Sales Conference & Introductions P3-21A' yang disampaikan oleh DSZ sebentar tadi, saya berasa begitu tidak sabar untuk mengulas sedikit sebanyak tentang produk terbaru proton iaitu P3-21A yg bakal dilancakan pada akhir suku pertama tahun ini, iaitu March 2012.

Apa yang saya dapat lihat dan ingin dikongsikan mengenai produk ini selepas saya dapat menyaksikan sendiri secara 'live' di depan mata buat kali pertamanya, P3-21A merupakan model yang bakal menjawab segala kritikan dan pandangan yang telah diberikan oleh seluruh rakyat Malaysia kepada Proton, secara tak langsung membuktikan DSZ telah mendengar dan membaca komen-komen, idea dan pandangan anda semua di blog-blog automitive negara mahupun di tempat-tempat lain. segala 'features & functions' yang kita semua mahukan, hampir semuanya ada di dalam P3-21A ini, meyakinkan lagi P3-21A ini mampu bersaing menjadi produk global.

Suka untuk saya jelaskan, bukan mudah untuk memuaskan hati semua pihak. Setibanya waktu P3-21A ini dilancarkan March nanti, pastinya masih ada suara-suara yang akan terus mengkritik lagi dan lagi. Tidak menjadi rahsia lagi, majoriti citarasa pengguna di Malaysia ini lebih kearah rekabentuk 'Japanese/Korean'. Tak salah.. Tetapi yang sukarnya di sini, P3-21A ini bukan sahaja mahu memenuhi citarasa pengguna di Malaysia, malah juga di 28 buah negara lain yang bakal dipasarkan dan citarasa kesemua pengguna di 28 buah negara ini berbeza-beza dan pastinya setiap keputusan yang diambil dalam pembinaan P3-21A ini memerlukan keputusan teliti dan 'collective decisions'.

Yang pertama, bab ciri keselamatan, P3-21A mempunyai NCAP 5 Star rating, yang pastinya memberikan kelebihan ketara kepada pesaing-pesaing terdekatnya terutama Vios & City. Rangkanya lebih kukuh dan selamat serta mempunyai Airbag depan dan sisi. Ia juga merupakan kereta yang paling selamat di Malaysia jika diletakkan dalam segmennya, kerana ciri pemanduan 'Lotus ride & handling' yang amat stabil & menggunakan 'Multilink rear suspension' yang tiada dalam pesaing-pesaingnya seperti Vios, City, Forte, mahupun Corolla Altis, bak kata DSZ "guarantee best handling in it's class". Ciri-ciri keselamatan lain yang dilengkapi P3-21A ini adalah ABS & EBD with 4 wheels Disc Brake dan satu lagi ciri keselamatan terbaru diperkenalkan iaitu ESC (lebih kurang mcm VSA-Vehicle Stablity Assist).

Bab aksoseri pula, kereta ini dilengkapi dengan Keyless Push start ButtonLight SensorRain SensorBuild-in GPSfront LED light untuk pemanduan waktu siang seperti Audi, ruang boot yang amat besar, lebih kurang besarnya seperti ruang boot Persona Elegance, menggunakan spotrim 16" inci dan lebar tayar saiz 205logo badge proton yang diletakkan di bahagian depan dan belakang lebih besar menampakan kereta lebih gah dan pelbagai lagi.

Bab performance pula, variant teratas P3-21A akan menggunakan enjin Campro 1.6L CFE dengan 7-speed gearbox CVT, 140PS/205 torque. Wowww!!! dan tak lupa ia juga dilengkapi dengan Paddle shift steering, dan sport mode +/- di gear column seperti Inspira 1.8CVT dan 2.0CVT. Bagi variant pertengahan dan bawah, engine yang digunakan ialah Campro 1.6L IAFM+ dengan gearbox CVT 6-speed.

Akhir Sekali bab finishing, bab ni ramai yang musykil dan bimbang, terutamanya mengenai badge Proton di Steering. Jadi komentar-komentar di blog funtasticko, paultan dan lain-lain tak perlu lagi bimbang, kerana badge proton warna hitam-putih (sama seperti badge di bumper depan) disertakan lining chrome nipis disekelilingnya ada diletakkan di steering P3-21A ini. Steeringnya pula menggunakan steering Exora, tetapi ada sedikit 'design improvement' di bahagian 'Audio switch control' sekaligus menampakkan steeringnya lebih kemas, kompak dan elegan. Dashbord & door trim pula menggunakan soft material seperti Wira, bukan keras seperti Persona, Saga, Exora & Satria Neo.

Banyak lagi yang boleh diulaskan mengenai P3-21A ini. Tetapi biarlah yang selebihnya dirahsiakan sehingga hari perlancaran nanti. Rumusan saya design P3-21A ini 'Clean & Simple'. Tiada geometri-geometri 'futuristik' yang keterlaluan ditonjolkan seperti yang selalu digunakan oleh Kia, Hyundai & Honda. Sebaliknya ia lebih banyak menggunakan 'safe & long lasting design' seperti BMW, Audi & toyota.

Apa pun Tahniah diucapkan kepada DSZ, 400 orang juruteta P3-21A dan seluruh warga kerja Proton yang terlibat bertungkus-lumus selama 24 bulan. Great Job!!!

Cuma tinggal satu lagi yang masih menjadi tanda tanya sehingga hari ini, apakah nama sebenar model Proton P3-21A ini? Persona? Tuah? Espire? atau Wira?

sumber

Thursday, 5 January 2012

Fitnah: Ustaz Azhar Idrus berzina, hipokrit dan sangat kuat maki hamun!

Sumber 


Azhar Idrus anak kelahiran Kg Ladang,Terengganu ini menghilang diri cukup lama dan setelah balik ke negeri asal,beliau mula menyusup masuk ke majlis-majlis tahlil untuk menyampaikan tazkirah awalnya dan mengenakan bayaran tertentu.

Dalam soal pandangan politik beliau cukup bijak kerana tidak menyertai mana-mana parti politik terutamanya PAS walaupun setiap ceramahnya beliau sering memetik pandangan Hadi Awang kerana beliau tahu,berada dalam PAS sukar untuk beliau mencari wang dan terpaksa menyumbang kepada parti itu.Sebab itulah barangkali beliau maki hamun pemimpin PAS atau UMNO supaya memudahkannya untuk beliau cari makan dengan hasil ceramah maki hamunnya.

Penduduk setempat mula mempersoalkan kredibiliti serta taraf perguruannya hingga melayakan beliau bergelar ustaz.Di mana ustaz ini belajar ilmua agamanya? Siapa gurunya dan kalau belajar di Pasenttren,pasentren mana,kalau belajar di pondok, pondok mana dan kalau belajar di universiti,universiti mana yang tiba-tiba sahaja boleh menjadi Ustaz ataupun orang yang arif tentang agama?

Persoalan sebegini mula berlegar dan kalau mengambil kira Hadi Awang idola Ustaz Azhar ini,sekurang-kurangnya Hadi Awang belajar di Al Azhar.Mesir walaupun kemasukannya ikut pintu belakang tapi sekurang-kurangnya pernah jejak kaki di Al Azhar dan semua orang tahu Nik Aziz adalah guru agama di KEMAS dan belajar ilmu agama di India tapi Ustaz Azhar ini belajar dimana hingga beliau dipanggil ustaz hari ini?

Orang Terengganu tahu dan orang Kampung Ladang tempat lahirnya tahu bahawa Azhar Idrus sebelum ini merupakan seorang pemuzik yang pandai memetik bass gitar serta bermain piono dan organ.Pernah bersama-sama Sallem,penyanyi IKLIM malah beliau juga sebelum ini merupakan seorang jurugambar dan penulis bebas.

Soal Azhar menuntut pengajian Islam dimana,biarlah beliau yang menjawabnya cuma kita menuntut penjelasan dan ingin tahu daripada Ustaz Azhar berkaitan dengan peristiwa jam lebih kurang 1.00 pagi di kawasan Masjid di Jambu Bongkok,Marang,Terengganu ( di Jambu Bongkok ada satu sahaja masjid) dan apa keperluan Azhar dikatakan berada dalam tandas wanita di masjid itu dan dalam masa yang sama turut ada seorang wanita lain didalam tandas tersebut?

Kelibat Azhar itu disedari oleh penduduk kampung dan memangil beliau keluar dan Azhar dikatakan memberikan alasan untuk mengambil wuduk.Wuduk untuk sembahyang apa pada jam lebih kurang 1.00 pagi itu dan kenapa menggunakan tandas wanita sedangkan tandas lelaki bersebelahan?

Menurut sumber lagi, ketika Azhar berbual dengan penduduk kampung,kelihatan seorang perempuan keluar dari tandas yang sama dan bergerak ke tepi pantai dan katanya perempuan itu dikenalpasti adalah wanita muda dari Dungun,Terengganu?

Kita tidak menuduh apa-apa cuma mahu penjelasan daripada Azhar Idrus apakah peristiwa sebenarnya?Takkan sebagai Ustaz yang cukup dikenali ramai turut melakukan perkara mungkar?Takkan Ustaz yang mendapat bayaran mahal mengambil kesempatan untuk melakukan maksiat?

Selepas bersoal jawab dengan penduduk kampong,Azhar mengambil keretanya dan terus ke tepai pantai dan selepas jam 3.00 pagi,wanita muda yang keluar dari tandas tadi berjalan kaki untuk mengambil keretanya yang ditinggalkan di masjid,bila ditanya olah penduduk kampong beliau menjawab,cari kawan.Takkan jam 3.00 pagi cari kawan di tepi pantai?

Ada juga sumber yang memberitahu bahawa hari ini penduduk Jambu Bongkok yang selama ini cukup mengkagumi Azhar Idrus telah menanggalkan gambar-gambar Azhar yang selama ini dikagumi mereka.Mengapa penduduk kampong ini bertindak demikian?

Dan kalau kita berkesempatan singgah di masjid itu dan berbual dengan orang kampong nama Azhar bukan lagi menjadi ikon tetapi disebut dengan berbagai-bagai gelaran. Dan kita peringatkan Azhar Idrus, makin tinggi ilmu agama (kalau ada) makin banyak dugaan Tuhan berikan.Jangan pula makin tebal serban maka begitu juga tebal dosa-dosanya.

Sabar dulu kekawan. Jangan nak marah aku melulu. Biar aku jelaskan bahawa ;

1. Ya, posting di atas neh adalah fitnah.

2. Ya, posting di atas neh antara beberapa petikan posting2 dari bloggers umno.

3. Ya, posting di atas neh bertujuan mencemarkan imej ustaz yang sangat dekat di ahti masyarakat muslim malaysia.

Tuduhan neh sangat berat. Ustaz tidak pernah gunakan ceramah maki hamun pun menasihati rakyat. Kalau pendekatan bergurau senda itu ada, pendekatan perli pun ada, pendekatan kiasan pun ada, tetapi bukan pendekatan maki hamun. 

Dan yang lebih jahat, mereka fitnah ustaz, seolah2 ustaz melakukan zina [maksiat]. Kejadian itu jelas sekali adalah rekaan semata2. Adakah dengan menyiarkan posting neh anda fikir rakyat akan respect umno? Saya cadangkan agar umno meneliti semula bloggers2 yang mengakui mereka pro umno neh. Bukan apa, daripada apa yang saya lihat sekarang neh, penulisan mereka sebenarnya menjatuhkan umno, bukan menaikkan umno walhal mereka kata mereka sokong perjuangan umno. 

Kalau begini lah cara umno berfikir, saya percaya anda akan hilang sokongan dari rakyat. Itupun disebabkan blogger2 anda sendiri. Heh. Sadis.

Updated ;

Ini bukti bahawa kisah neh disebarkan oleh blogger umno. Lihat bawah neh ;







Mungkin pada masa akan datang, seorang perempuan akan di upah untuk mengaku bahawa pernah berzina dengan ustaz.. tak siapa yang tahu apa permainan yang ingin depa mainkan disini.

Sozcyili : taktik keji.

Bahangbelake: Geng2 Shahrizat dgn lembunya. teruk betul politik kotor alim ulama pun nak difitnah. ni la sebab makin ramai ank muda dibelakang alim ulama. insyaALLAH terkubur la parti yang banyak makan harta haram

Pembukaan Maybank Dungun

Perasmian pembukaan 5hb Jan 2012

posted from Bloggeroid

Monday, 2 January 2012

Cantik Salah, Huduh Pun Salah... Apa Pun Tak Boleh

Wanita selamat pistol tersekat


KUALA LUMPUR – Nyawa seorang wanita ternyata masih panjang apabila dia terselamat dari terkena tembakan jarak dekat selepas senjata api yang digunakan salah seorang daripada dua penjenayah tiba-tiba tersekat kelmarin.
Kejadian mencemaskan pukul 4.40 petang di Desa Melawati di sini berlaku apabila suri rumah, Wan Zuriani Wan Abd. Hamid (gambar), 46, didatangi dua lelaki menaiki sebuah motosikal sebaik mangsa baru sahaja tiba di rumah selepas pulang menghadiri kenduri di Sepang, Selangor.
Ketika kejadian, dua anak lelaki mangsa masing-masing berusia 15 dan 17 tahun sedang bermain bola di pekarangan rumah.
Mengimbau semula kejadian itu, Wan Zuriani memberitahu, dua lelaki tersebut meluru masuk ke dalam kawasan pagar rumah dan menjerit: ‘hutang, hutang... jangan bergerak!’ sambil mengacu-acukan pistol kepada tiga beranak tersebut.
Katanya, melihatkan keadaan itu, anak lelakinya yang berusia 17 tahun terus bergelut dengan penjenayah tersebut sebelum suspek melepaskan dua das tembakan ke arah lantai dan pagar rumah.
“Suspek kemudian mengacukan pistol ke arah dada saya namun gagal melepaskan tembakan mungkin kerana pistol tersebut rosak atau tersekat,” ceritanya yang memberitahu suami, dua lagi anaknya dan amahnya yang berada di dalam rumah tidak sempat keluar kerana kejadian berlaku begitu pantas.
Tambahnya, dalam keadaan kelam-kabut itu, suspek dapat melarikan beg tangan yang dipegangnya dan menghentak kepala anaknya dengan topi keledar.


Pelakon drama Tentang Dhia bertunang


ALOR SETAR – Pelakon drama Tentang Dhia yang memegang watak Melly, Izreen Azminda Aznam memulakan tahun baru 2012 semalam dengan mengikat tali pertunangan dengan jejaka pilihannya seorang jurukamera bebas, Muhamad Riza Baharudin.
Majlis pertunangan yang diadakan di Pusat Aktiviti Pejabat Daerah Kota Setar di sini itu, berlangsung dalam suasana sederhana tetapi penuh bermakna bagi Izreen, 27, yang mahu menutup kontroversi yang melandanya sepanjang tahun lalu.
Pada majlis itu, Izreen anak kedua daripada tiga beradik kelihatan anggun dengan persalinan berwarna merah jambu rekaan Shanelle Harun.
Majlis bermula dengan perbincangan wakil kedua-dua belah pihak serta persetujuan mengenai jumlah wang hantaran sebanyak RM19,001 dan mas kahwin RM999.
Ibu Muhamad Riza, Zainon Baba, 55, kemudian menyarungkan cincin emas putih bertatah berlian ke jari Izreen sebagai tanda pertunangan pasangan itu.

Iklan Penaja

Trending Topic

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More